Nazım İBRAHİMOV|Azerbaycan Diaspora Bakanı

1963’te Babek - Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti doğumlu. 1985’te Azerbaycan Politeknik Enstitüsü'nün mühendislik - mekanik bölümünü bitirdi. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 1997’den itibaren Azerbaycan Cumhuriyeti adına Ukrayna'da, Moldova’da, Polonya'da Belorusiya’da büyükelçilik görevlerini üstlendi. 2000’de Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Meclisi milletvekili seçildi. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti Heyeti bünyesinde faaliyet gösterirken 2002’de Azerbaycan Cumhuriyeti Yurtdışında Yaşayan Azerbaycanlılarla İş Devlet Komitesi Başkanı görevine atandı. 2008’de Azerbaycan Cumhurbaşkanının kararı ile Diasporadan sorumlu Devlet Bakanı olarak atandı. Evli ve iki çocuk sahibi.

Hasan DURUER|Edirne Valisi

1959, Yozgat doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Yozgat'ta tamamladı. 1981’de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Burhaniye Kaymakam Vekilliği, Kangal ve Çermik Kaymakamlıkları, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı, Karacabey, Sapanca, Avcılar Kaymakamlıkları yaptı. 2008’de Mardin valiliğine, 2012’de Edirne valiliğine atandı. Evli ve 2 çocuk babası.

 

Güngör Azim TUNA| Eskişehir Valisi, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı

1964, Sinop doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini Sinop’ta tamamladıktan sonra, 1986’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1987’de Hakkâri İli Kaymakam Adayı olarak memuriyet hayatına başladı. Antalya - Gündoğmuş, Erzurum - Uzundere ve Konya - Cihanbeyli kaymakamlıkları ile Kars Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2000’de İngiltere’ye Exeter Üniversitesinde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansı yaptı. 2002’de İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2008’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Petrol Piyasası Daire Başkanlığına atandı. 2011’de Çanakkale Valiliği görevlerine atandı. 2013’te tarih ve 11664 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Eskişehir Valisi olarak atandı. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

TOP